Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări în componența Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor

ro

27 Jul, 2017 21:29 1508 Marime text
Guvernul a luat astăzi mai multe decizii referitoare la ocuparea unor posturi de membru în Plenul Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Schimbările intervin ca urmare a intrării în vigoare a noilor dispoziții legale care prevăd înlocuirea reprezentantului în Plen al Asociației Române a Băncilor cu un reprezentant din partea Autorității de Supraveghere Financiară.
 
Astfel, Guvernul a decis să o numească pe Aura Gabriela Socol, reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară, în funcţia de membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Mandatul este de 5 ani, începând cu data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern.
 
De asemenea, Guvernul constată că, începând cu data de 6 iulie a.c., a încetat, prin efectul legii, mandatul de membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor exercitat de Bogdan Mihai Martimof, reprezentant al Asociației Române a Băncilor.
 
Înlocuirea reprezentantului Asociației Române a Băncilor cu un reprezentant din partea Autorității de Supraveghere Financiară este reglementată prin Legea nr. 125/2017 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului, prin care a fost modificată și completată Legea nr. 656/2002.
 
Tot astăzi, Executivul a decis să-l renumească în funcţia de membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, tot pentru un mandat de 5 ani, pe Ion Gogoescu, reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice. Mandatul precedent deținut de Ion Gogoescu în calitate de reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice în cadrul Plenului a încetat în data de 3 iulie a.c..
 
Conform dispozițiilor legale în vigoare, propunerile pentru numirea în funcţia de membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, reprezentant al unei autorități competente, se fac de către conducătorul autorității respective în termen de 30 de zile de la data vacantării postului.
 
Sursa foto: onpcsb.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii