Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul dezinfectanților ia amploare. Sute de oameni au luat cu asalt Ministerul Sănătății

ro

06 May, 2016 23:36 1527 Marime text
În jur de 500 de oameni au protestat în această seară. Oamenii au pornit din Piaţa Universităţii spre sediul Ministerului Sănătăţii şi al Guvernului, reclamând problemele din sistemul medical şi lipsa măsurilor din partea autorităţilor în ceea ce priveşte modul în care se face dezinfecţia în spitale.
 
Ei s-au mobilizat pe Facebook: "La protestul din această seară şi-au anunţat prezenţa peste 2.800 de români. Organizatorii au scris că "În țara noastră, SE POATE ÎNTÂMPLA ORICE. Pentru asta, NU TREBUIE DECÂT CA NOI SĂ TĂCEM ȘI SĂ NU FACEM NIMIC. HAIDEȚI SĂ NU MAI TĂCEM! SĂ IEȘIM ÎN STRADĂ și să le cerem socoteală. Să cerem RĂSPUNDEREA MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII și o ANCHETĂ OBIECTIVĂ"."
 
Oamenii au ieşit în stradă cu mesaje de genul "Boala noastră este bogăţia voastră?", "Câţi nu aţi îmbolnăvit cu sistemul otrăvit?" sau "Contractele voastre pe vieţile noastre", cerând autorităţilor să ia măsuri urgente astfel încât situaţia actuală din sistemul medical să fie schimbată radical.
 
Printre oamenii din stradă s-a aflat şi Bogdan Tănase, preşedintele Alianţei Medicilor, Oana Gheorghiu, reprezentant al Asociaţiei "Dăruieşte Viaţa", Carmen Uscatu, de la Asociaţia "Dăruieşte Viaţa".
 
Oamenii au declarat că nu se mai poate trăi astfel, că este nevoie de o schimbare, deoarece oamenii au trăit suficient în aceeaşi minciună. Carmen Uscatu a purtat o mască chirurgicală pe faţă pe care scria "tăcerea ucide". Ea a arătat că s-a ajuns în această situaţie din cauza sistemului "corupt şi baronizat, condus politic, în care managerii sunt puşi pe criterii politice, fără contracte de management bazate pe rezultate".
 
 
"Ni se pare că este neapărat necesar să tragem un semnal de alarmă Guvernului şi Ministerului Sănătăţii că nu mai acceptăm să fim minţiţi, să ni se prezinte, în continuare, nişte rezultate precum raportările la hectar de pe vremuri şi că nu credem că mai este necesar să facem asta", a declarat Oana Gheorghiu, citată de agerpres.ro.
 
Ea a adăugat că a venit momentul să se spună lucrurilor pe nume şi "să fie scoasă mizeria la suprafaţă" pentru a curăţa sistemul.
 

"Cred că fiecare are obligaţia să fie aici şi să nu mai acceptăm rezultatele de 5% într-o societate în care e foarte clar că spitalele sunt infecte", a afirmat Gheorghiu, conform Agerpres.

 

"Toate aceste lucruri au dus la ceea ce avem acum: nişte spitale infectate şi infecte, în care oamenii se duc să se trateze şi ies de acolo cu mai multe boli şi unii mor din cauza infecţiilor", a susţinut, la rândul ei, Carmen Uscatu.

 
Protestatarii, printre care şi părinţi cu copii, purtau şi ofereau trecătorilor măşti cu textul "tăcerea ucide", având pancarte cu lozinci precum ''Ne-aţi diluat sănătatea", "Incompetenţa voastră este moartea noastră", "Boala noastră este bogăţia voastră". De asemenea, au fost aprinse lumânări în memoria celor care au pierit în clubul Colectiv.
 
Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. Acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii