Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scafandrii ISU Dobrogea, misiuni în adâncuri

ro

30 Oct, 2014 13:13 2505 Marime text
În decursul acestui an, echipa de scafandri a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost angrenată în 16 misiuni de căutare şi recuperare de persoane dispărute în mare, râuri, canale sau lacuri, pe raza judeţului Constanţa, cele mai multe înregistrându-se în lunile de vară, când foarte mulţi turişti care nu au respectat indicaţiile salvamarilor s-au aventurat în mare şi au riscat să-şi piardă viaţa.  
 
Conform Biroului de presă al ISU Dobrogea, una dintre cele mai dificile intervenţii subacvatice a fost cea din data de 18 ianuarie, când, în urma unui accident rutier, o maşină în care erau şase persoane, a căzut în Canalul Dunăre – Marea Neagră. Maşina era condusă de un şofer băut şi care nu avea permis de conducere. Pentru că în zona respectivă curenţii erau foarte puternici, temperatura apei era foarte scăzută şi vizibilitatea era zero, scafandri militari au fost nevoiţi să ancoreze autoturismul pentru a fi scos din apă cu victimele în habitaclu. 

Meseria de scafandru este o meserie în care există un risc permanent, apa netolerând nici cea mai mică slăbiciune, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Pentru a ajunge un scafandru profesionist, corpul are nevoie de o disciplină riguroasă şi, adesea, de o tehnică foarte avansată. Adâncurile apelor sunt stabile, inerte, dar şi ostile celui care le practică. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii