Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea Etniei Tătare din România, celebrată la Tuzla. Iată programul manifestărilor! (galerie foto)

ro

12 Dec, 2017 08:47 3420 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a deschis duminică, 10 decembrie, la Tuzla, seria manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Etniei Tătare din România.

Evenimentul a avut loc la Centrul pentru tineret „Ion Creangă” din localitate și a fost organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Tuzla și al Asociației „Stratonis”.

Au participat elevi care frecventează cursurile de limba tătară de la Școala Comunitară din cadrul UDTTMR – filiala Tuzla și ansambluri ale comunității din localitățile Techirghiol, Cobadin și Topraisar. Grupul de mandoline „Qarîlgaș” al filialei UDTTMR Tuzla a încântat publicul cu melodii tradiționale tătărești.

În cadrul manifestării au fost premiați profesori și elevi din Tuzla care au avut o activitate susținută în vederea promovării culturii și tradițiilor tătarilor.

Seria manifestărilor dedicate Sărbătorii Etniei Tătare din România, sărbătoare consacrată prin lege și marcată anual la data de 13 decembrie, va continua cu evenimente organizate potrivit următorului program:
  • 12 decembrie, ora 14, Mangalia – sediul Filialei UDTTMR
  • 13 decembrie:
-Ora 11,00 – Castelu – Căminul Cultural – eveniment organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Castelu
-Ora 14,00 – Murfatlar – sediul Filialei UDTTMR
-Ora 14,00 – Ovidiu – sediul Filialei UDTTMR
-Ora 15,00 – Eforie Sud
-Ora 16,00 – Medgidia – salonul de evenimente din zona Piațetei Decebal – eveniment organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Medgidia
-Ora 17,00 – Constanța – Sala „Remus Opreanu” – Palatul Administrativ
-Ora 17,00 – Valu lui Traian – Sediul Filialei UDTTMR – eveniment organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local - Comuna Valu lui Traian
-Ora 17,00 – 23 August – Căminul Cultural – eveniment organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului local 23 August
  • 17 decembrie

-ora 14,00 – Valea Dacilor – Sediul Filialei UDTTMR – eveniment organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Medgidia
-ora 19,30 – Techirghiol 

În cadrul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Etniei Tătare din România, UDTTMR va marca și împlinirea a 100 de ani de la organizarea primului Qurultay și declararea Republicii Populare Crimeea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii