Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sărbătoarea copiilor turci şi tătari” la Palatul Copiilor din Constanţa

ro

24 Apr, 2014 12:28 4394 Marime text
 
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR) va fi partener în cadrul unei acţiuni care are ca scop sărbătorirea copiilor de etnie tătară şi turcă. Evenimentul are loc la iniţiativa Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa . A patra ediţie a manifestării se va desfăşura sub sloganul „Sărbătoarea copiilor turci şi tătari” şi va avea loc mâine, începând cu ora 10,30, la Palatul Copiilor din Constanţa. Acolo, timp de patru ore, preşcolari şi şcolari de etnie tătară şi turcă, provenind de la toate instituţiile de învăţământ din judeţ, se vor întrece în cadrul unor activităţi culturale şi sportive.

UDTTMR asigură anul acesta 4 premii I, 4 premii II, 4 premii III şi 12 menţiuni pentru premianţii de la grupele de preşcolari şi clasele I-IV. Premiile vor consta în rechizite şi dulciuri. De asemenea, UDTTMR va asigura şi aproximativ 200 de meniuri HappyMeal de la McDonalds, transportul cu trei autocare, precum şi confecţionarea unui banner. Acţiunea „Sărbătoarea copiilor turci şi tătari” are ca scop marcarea Zilei Suveranităţii Naţionale şi a Copilului, sărbătorită în Republica Turcia în fiecare an la data de 23 aprilie. La data de 23 aprilie 1920 s-a reunit pentru prima dată Parlamentul turc, consfinţind independenţa şi suveranitatea Turciei. În anul 1928, Mustafa Kemal Atatürk, primul preşedinte al Republicii Turcia şi fondatorul statului turc modern, a dedicat această zi copiilor, în semn de respect pentru generaţiile tinere care reprezintă viitorul unei naţiuni. Ca şi în ultimii doi ani, partenerilor tradiţionali ai manifestării li se alătură şi de data aceasta şi Centrul Cultural Turc „Yunus Emre” – Constanţa.

„Este o zi importantă pentru copiii noştri, iar UDTTMR, în calitate de partener în cadrul acestui proiect, s-a implicat necondiţionat cu tot ce a fost nevoie pentru o cât mai bună desfăşurare a evenimentului. Aşa cum spunea şi Atatürk, copiii sunt viitorul unei naţiuni, iar responsabili de acest viitor suntem noi, adulţii de astăzi. Am răspuns şi anul acesta cu aceeaşi deschidere invitaţiei de a fi parteneri în acest proiect, convinşi fiind că numai dându-ne mâna şi colaborând vom putea să realizăm lucruri deosebite, aşa cum va fi, cu siguranţă, şi acţiunea de vineri, în cadrul căreia îi vom sărbători pe cei mai mici membri ai comunităţilor tătară şi turcă”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii