Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvaţi din capitala terorii Şapte cetăţeni români, evacuaţi din Yemen

ro

05 Apr, 2015 11:40 1727 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite situaţia actualizată a evacuărilor ce au loc în Yemen. Astfel, astăzi, 5 aprilie 2015,  au fost evacuaţi un cetăţean român şi un membru de familie al acestuia, iar ieri , au mai fost evacuaţi 4 cetăţeni români şi 1 membru de familie.

„Aceştia se adaugă celor 3 cetățeni români, angajaţi ai unei companii care activa pe plan local, care au fost evacuaţi  la data de 30 martie 2015 de o fregată chinezească, cu destinaţia Djibouti, fiind ulterior repatriați, precum şi celor 14 cetățeni români, specialiști ai unei companii românești, care desfășura activități de muncă în Yemen, finalizarea procedurii de repatriere având loc în seara zilei de 25 martie 2015 », se arată într-un comunicat MAE remis azi redacţiei.
 
 În prezent, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Abu Dhabi, în cooperare cu organizaţiile internaţionale implicate în procedurile de evacuare şi cu statele care au cetăţeni proprii în Yemen şi acţionează, ca şi România, pentru evacuarea lor, depune eforturi constante pentru a acorda sprijin şi asistenţă cetăţenilor români aflaţi în zonă. Totodată, reprezentanţii MAE transmit că se menține permanent legătura cu reprezentanții misiunilor diplomatice ale statelor membre UE din regiune.

Reamintim că pe web-site-ul Ministerului Afacerilor Externe a fost postat anterior debutului crizei un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv „Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara’’!

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă și protecție consulară și totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” - care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii