Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte candidaţi nu au întrunit majoritatea necesară promovării Vezi ce judecătoare au fost numite la Secţia penală a ICCJ

ro

30 Aug, 2011 06:09 2562 Marime text

Judecătoarele Florentina Dragomir şi Simona Neniţă au fost numite, luni, la Secţia penală a instanţei supreme, de către Consiliul Superior al magistraturii (CSM), în timp ce alţi şapte candidaţi, între care Lia Savonea şi Lucia Rog, nu au întrunit numărul de voturi necesar promovării.

Judecătorul Florentin Teişanu, de la Curtea de Apel Ploieşti, şi-a retras candidatura luni, iar judecătoarea Marilena Iuliana Ciolcă (fost procuror-n.r.) nu s-a prezentat la interviu.

Consiliului Superior al Magistraturii s-a pronunţat asupra candidaturilor depuse în vederea ocupării a nouă funcţii vacante de judecător la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), precizează CSM.

În urma interviului susţinut în faţa plenului CSM, au fost promovate pe două din funcţiile vacante Florentina Dragomir, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, şi Simona Cristina Neniţă, judecător la Tribunalul Capitalei.

Ceilalţi şapte candidaţi nu au întrunit majoritatea necesară promovării.

"Precizăm că pentru ocuparea celor nouă funcţii vacante şi-au depus candidatura: judecător Mirancea Dumitru, judecător Rog Lucia, judecător Savonea Lia, toţi de la Curtea de Apel Bucureşti, judecător Neniţă Simona Cristina de la Tribunalul Bucureşti, judecător Oprea Maria de la Tribunalul Buzău, Ciolcă Marilena Iuliana, judecător Dragomir Florentina, judecător Grigorescu Nicoleta Camelia, toţii de la Curtea de Apel Bucureşti, judecător Constantin-Marino Marin, preşedinte al Secţiei I penale a Tribunalului Bucureşti, procuror Danciu Monica Erika de la DNA -Structura centrală şi judecător Teişanu Florentin de la Curtea de Apel Ploieşti. Primii cinci dintre aceştia au primit aviz favorabil din partea ICCJ", precizează CSM.

Luni, CSM a mai promovat trei judecătoare pentru Secţiile civilă şi comercială a ICCJ.

Aurelia Rusu a fost numită judecător la Secţia civilă şi de proprietate intelectuală a instanţei supreme, procedura în cazul acesteia generând dispute, întrucât iniţial a obţinut şapte voturi din opt necesare, iar membrii CSM a repetat votul, iar judecătoarea a primit mai multe voturi. Cezar Hîncu, preşedintele Curţii de Apel Suceava, şi-a retras candidatura după ce a "luat act" de ordinea de zi a şedinţei de luni".

Totodată, judecătoarele Tatiana Gabriela Năstase şi Mirela Poliţeanu au fost promovate de Consiliul la Secţia comercială a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Şi în cazul desemnării magistraţilor pentru posturile vacante de la această secţie a fost balotaj.

Sursa: http://www.mediafax.ro/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii