Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Săptămâna altfel”, anticipată la Şcoala “Gheorghe Ţiţeica” din Constanţa de către Robocărticel

ro

06 Apr, 2014 22:28 4109 Marime text
Cu o săptămână înainte de demararea „Săptămânii altfel” în instituţiile de învăţământ din întreaga ţară, elevii Şcolii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” din Constanţa, care vor fi cu toţii implicaţi în proiectul „Mai buni împreună” din perioada 7-11 aprilie 2014, au participat la o acţiune derulată tocmai în spiritul ideii menţionate anterior. Astfel, coordonaţi de Anca Moşoiu, bibliotecara şcolii, ei au ajutat la reînnoirea fondului de carte al bibliotecii prin donaţii, căci cartea este făcută să circule, ea fiind cu atât mai preţuită cu cât poate ajunge la mai mulţi oameni. Cei mai entuziaşti donatori au fost elevii ciclului primar care au renunţat la prietenii lor din „Matilda” lui Roald Dahl ori la „Jurnalul unui puşti” al lui Jeff Kinney, gândindu-se că astfel vor face o bucurie şi altor copii. Aşa cum se menţionează într-un comunicat de presă, timp de cinci zile s-au donat 397 de exemplare, campioana donatorilor fiind eleva Ioana Mihale, din clasa a IV-a C, care le-a dăruit colegilor ei actuali şi viitori 13 volume.
Clasele cu cele mai multe volume donate au fost cea pregătitoare B , coordonată de institutor Neli Dimancea,  unde fiecare elev a adus cel puţin o carte,  respectiv a IV-a C, institutor Rodica Radu, cu un total de 58 de cărţi donate de 12 elevi.
Elevii au fost monitorizaţi întreaga săptămână de către Robocărticel, mascota evenimentului, în fiecare clasă existând afişul evenimentului.
Anca Moşoiu, coordonatoarea proiectului, a declarat la finalul acţiunii: „Este necesar să găsim mijloace diferite pentru a reînnoi fondul de carte al bibliotecii deoarece nu s-au mai alocat, prin bugetul Ministerului, de câţiva ani bani în acest scop. Donaţia este una dintre căi, cea mai eficientă. În plus, a învăţa copiii să dăruiască este cu mult mai important decât orice altceva, căci înseamnă să determini generaţiile următoare să se gândească la cei din jurul lor, să nu treacă indiferenţi pe lângă probleme, ci animaţi de dorinţa de a le găsi o rezolvare.”
Ca urmare a acestui demers, multe din cărţile deteriorate, mai ales ale autorilor români citiţi cu precădere de elevii ciclului primar, vor fi înlocuite. În plus, biblioteca este acum bogată şi în titluri de actualitate, ale autorilor contemporani îndrăgiţi de copii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii