Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SANITAS. Greva generală de luni va avea loc

ro

27 Oct, 2016 15:38 1799 Marime text
Consiliul Național al Federației SANITAS a reconfirmat, în cadrul sedinței de ieri, că greva generală de luni, 31 octombrie, va avea loc, respectându-se astfel calendarul anunțat.

Acest lucru presupune că 2/3 din salariații aflați în unitățile sanitare pot participa la grevă, restul de 1/3 din angajați trebuie să asigure continuitatea actului medical. Aceștia din urmă pot să nu fie membrii de sindicat.

„Întrucât greva înseamnă întreruperea voluntară a muncii, și bazându-ne pe faptul că nimeni nu poate fi constrâns să facă grevă sau să renunțe la ea, vă recomandăm ca în data de luni, 31 octombrie 2016, să nu se programeze operații, să nu se facă internări, să nu se elibereze rețete, cu excepția cazurilor de urgență care nu pot fi amânate. Ne cerem scuze față de persoanele care vor fi afectate de greva noastră și îi rugăm să înțeleagă că revendicările noastre sunt pentru asigurarea unui act medical de calitate, făcut de un personal motivat corespunzător ce își desfășoară activitatea în condiții decente de lucru, cu respectarea normativului de personal, cu asigurarea stocului corespunzător de  materiale și medicamente necesare, adică cu dotări corespunzătoare”, a declarat Viorel Hușanu, președinte Uniunea Sindicală Sanitas București.

Despre acest subiect puteţi citi pe larg în ediţia de mâine a cotidianului ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii