Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sancţiuni drastice pentru cei care nu acordă servicii medicale asiguraţilor care nu au card

ro

05 May, 2015 07:55 1247 Marime text
 
Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că vor fi aplicate sancțiuni care ar putea merge până la întreruperea contractului în cazul furnizorilor ce nu acordă servicii medicale asiguraților care nu au intrat încă în posesia cardului de sănătate.

„Ne gândim și la sancțiuni pentru furnizorii de servicii medicale care refuză pacienții. Avem sancțiuni sub formă de avertismente, penalizări în diverse procente, dar vom veni și cu sancțiuni mult mai drastice, cum ar fi întreruperea contractului. Nu se poate ca noi să oferim toate condițiile și să trimiți pacienții spunându-le că nu îți acord serviciul pentru că nu ai card. Am făcut controale, nu le fac publice, dar o să vină și acel moment, nu vreau să agit spiritele mai mult decât sunt. Urmează să se dea sancțiuni", a precizat Ciurchea, potrivit România TV. 

La rândul său, Radu Țibichi, director în cadrul CNAS, a arătat că în toate contractele încheiate cu furnizorii de servicii medicale sunt stipulate clauze foarte clare conform cărora respectarea actelor normative incidente sistemului de sănătate în vigoare este obligatorie.

El a adăugat că sancțiunile sunt graduale, începând cu avertisment, apoi cu aplicarea unei penalității de 5% din valoarea contractului cu Casa, care ulterior crește la 10%-15%.

Cea mai drastică sancțiune este rezilierea de către CNAS a contractului cu furnizorul de servicii medicale.

„Este adevărat că în acest zile mulți dintre furnizorii de servicii medicale care au fost probabil plecați din localitate nu s-au informat suficient. Chiar dacă noi am asigurat permanența și în zilele de 1 și 2 mai s-a lucrat la casele de asigurări și s-au eliberat cardurile de sănătate iar președinții caselor de asigurări județene au informat toți furnizorii despre prevederile acestui ordin, au fost înregistrate situații în care unii nu au știut de acest modificări. Acele situații au fost rezolvate și soluționate punctual", a afirmat Țibichi.


Sursa: România TV

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii