Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătatea oamenilor este pusă în pericol de pepenii injectaţi!

ro

27 Jun, 2016 10:51 3437 Marime text
Vara şi-a intrat în drepturi, iar organismul nostru are nevoie de fructe răcoroase, importante pentru hidratare. Pepenele se numără pe buzele tuturor când vine vorba de cele mai căutate fructe de sezon, însă mare atenţie! Unii pepeni pot fi injectaţi cu substanţe ce accelerează creşterea şi coacerea.

Trebuie să fiţi foarte atenţi la seminţe, deoarece pepenii injectaţi au seminţele albe, necoapte. Ceea ce este în defavoarea noastră este faptul că putem vedea seminţele abia după ce am cumpărat pepenele şi am ajuns cu el acasă. Tocmai din acest motiv se recomandă să consumăm pepeni cumpăraţi din surse sigure sau de la comercianţi de la care am mai cumpărat şi au fost buni. Mai există şi varianta să rugăm vânzătorul să facă un „dop”, pentru a gusta fructul înainte de a-l cumpăra.
 
Una dintre substanţele folosite pentru a creşte şi a coace miezul pepenilor este forchlorfenuron. Acesta a fost testat pe şoareci în SUA, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia. De asemenea, şoarecii au scăzut în greutate pe parcursul testelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii