Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Samsung își reorganizează activitatea

ro

17 Jul, 2015 10:18 1423 Marime text
Acționarii Samsung C&T Corp au aprobat oferta de preluare din partea companiei holding Cheil Industries, în valoare de opt miliarde de dolari, transmite Reuters.  

 Samsung — cel mai mare producător mondial de telefoane mobile și televizoare — a anunțat în mai că două din companiile sale cheie vor fuziona. Compania holding Cheil Industries va achiziționa Samsung C&T Corp, oferind 0,35 acțiuni noi Cheil pentru fiecare titlu Samsung C&T. Tranzacția va fi finalizată până la 1 septembrie și necesită aprobarea acționarilor. Entitatea combinată se va numi Samsung C&T. Cheil Industries a devenit un specialist avansat în domeniile modei, al stațiunilor și al construcțiilor, în timp ce C&T are drept obiectiv dezvoltarea afacerilor.

Azi, la Bursa de la Seul, acțiunile C&T și Cheil înregistrau un declin de 7,9% și, respectiv, 5,2%.

Analiștii susțin că scopul tranzacției este ca Lee Jae-yong, fiul președintelui Samsung Electronics, Lee Kun-hee, să obțină un control mai strâns al conglomeratului sud-coreean.

În vârstă de 73 de ani, Lee Kun-hee este spitalizat de peste un an, după ce a suferit o criză de inimă, în mai 2014.

Lee Jae-yong, care este vicepreședintele Samsung Electronics, va deține 16,5% din Samsung C&T și va fi cel mai mare acționar.

Participația directă deținută de familia Lee în entitatea combinată va ajunge la 30,4%. Companiile afiliate Samsung vor deține încă 8,8% astfel încât familia va controla aproape 40% în C&T.

În prezent, Samsung încearcă să-și revină după un an 2014 dezamăgitor, când profitul său a coborât la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, pe fondul scăderii câștigurilor realizate din vânzarea de smartphone-uri. Recent, grupul sud-coreean a anunțat că se așteaptă la o scădere de 4% a profitului său operațional înregistrat în trimestrul al doilea al acestui an, în condițiile în care vânzările înregistrate de cel mai nou smartphone al său, Galaxy S6, nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor.

Sursa: AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii