Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sameş, fostul fotbalist al FC Farul va fi înmormântat cu onoruri militare

ro

19 Jul, 2011 12:02 815 Marime text

Ceremonialul funerar va fi la cimitirul Izvorul Nou, din Dristor, la ora 13:00, iar opt foşti colegi au îndeplinit una dintre ultimele dorinţe ale fostului internaţional: să-i aibă aproape pe prietenii fotbalişti.

"Lorena, să vină prietenii mei, fotbaliştii, că şi eu am fost fotbalist, nu jucător de fotbal". A fost una dintre ultimele dorinţe ale lui Ştefan Sameş, care a decedat duminică, răpus de cancer. Foştii săi colegi, Lajos Sătmăreanu, Adrian Bumbescu, Vasile Aelenei, Florică Voinea, Ion Gabriel, Constantin Dumitriu, Ion Ion şi Ion Marin au fost primii prezenţi la capela Bisericii Sfânta Treime din cartierul Dudeşti. Erau aşteptaţi de familia fostului lor coleg, afectat de tragedie şi de preotul Daniel Roşu, tatăl internaţionalului stelist Iulian Roşu.

Cu onoruri militare

"Trebuie să mă uit mult la el ca să-mi dau seama că e chiar Sami, prietenul meu. A fost ca o stâncă, iar acum e atît de slăbit", nu-şi mai putea opri lacrimile Lajos Sătmăreanu. Vasile Aelenei n-a mai suportat, ieşind afară: "Abia acum îmi dau seama cât de mult a suferit băiatul asta". Bumbescu îşi amintea cât de evlavios era Sameş: "Nu sărea nici o zi de post. Îi mai ziceam: «Hai, Fane, să bem o bere!». Îmi zicea s-o lăsăm pe altădată, că e în post". Din partea actualului club de fotbal Steaua, echipă pentru care a jucat 10 ani şi 274 de meciuri, nu a venit nimeni. Ştefan Sameş, locotenent-colonel în rezervă, va fi înmormântat azi cu onoruri militare.

Reamintim că Sameş a jucat şi la FC Farul, între 1982 şi 1983, susţinând nouă meciuri şi înscriind un gol pentru Constanţa.

Sursa: http://www.gsp.ro/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii