Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvatorii SMURD, care au murit în timpul unei acțiuni, au fost înmormântați cu onoruri militare

ro

05 Jun, 2016 18:09 2448 Marime text
Astăzi au fost înmormântați trei din cei patru membri ai echipajului SMURD care și-au pierdut viața în timpul unei acțiuni de salvare.
 
Aceștia au fost conduși pe ultimul drum cu onoruri militare, în aplauzele ieșenilor prezenți.
 
Sicriele a doi dintre salvatorii SMURD Iași, asistentul medical Gabriel Sandu și pilotul Doru Gavril, au fost întâmpinate în Cimitirul 'Petru și Pavel' cu zeci de coroane de flori, care au fost depuse pe marginile aleilor, până la mormintele acestora, potrivit agerpres.ro.
 
Aceștia au fost înmormântați cu onoruri militare, în prezenta a câteva sute de rude, prieteni, colegi și a oficialităților din România și Republica Moldova.
 
Pe parcursul înmormântării, un elicopter aparținând Unității Speciale de Aviație Iași, al cărui comandant a fost Doru Gavril, a survolat zona și a aruncat flori deasupra sicrielor salvatorilor.
 
La cimitirul Buna Vestire urmează să fie înmormântată Mihaela Dumea, care era medic SMURD, conform aceleiași surse. 
 
De asemenea, căpitanul comandor Voicu Șocae, copilotul elicopterului SMURD prăbușit joi în Republica Moldova în timpul unei acțiuni de salvare a vieții unei persoane, a fost înmormântat cu onoruri militare în Cimitirul de Vest din Bacău, orașul unde își avea reședința împreună cu familia sa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii