Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvamarii vor lucra voluntar în staţiunea Mamaia în minivacanţa de 1 Mai

ro

27 Apr, 2011 23:28 1475 Marime text

Circa 25 de salvamari vor asigura voluntar protecţia turiştilor aflaţi în staţiunea Mamaia în minivacanţa de 1 Mai, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, coordonatorul Serviciului Salvamar din respectiva staţiune, Gabriel Culea.

Potrivit acestuia, salvamarii au pregătite echipamentele necesare, ambarcaţiunile cu motor şi caiacele pentru patrulare în zona de îmbăiere a Mării Negre şi vor acţiona şi pe sectoare de plajă de la Năvodari şi Constanţa.

'Nu putem lăsa turiştii nesupravegheaţi, chiar dacă nu ştim încă nimic referitor la contractul pe care îl vom încheia cu autorităţile pentru plata acestui serviciu. (...) Deşi apa este foarte rece, am văzut şi în aceste zile oameni intrând în apă. (...) O să intervenim şi pe plaja de la Năvodari, mai ales că la ieşirea din Mamaia către Năvodari sunt organizate diferite manifestări artistice în aer liber la sfârşitul acestei săptămâni', a menţionat Gabriel Culea.

Acesta a spus că majoritatea salvamarilor voluntari sunt studenţi.

În ultimii ani, în fiecare sezon estival au fost probleme cu plătirea salvamarilor, aceştia începând activitatea înaintea definitivării contractelor prin care au primit banii necesari pentru desfăşurarea serviciului şi pentru salarii. Sumele respective au fost achitate, prin intermediul Consiliului Judeţean Constanţa, de către Ministerul Turismului. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii