Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvamarii ar putea folosi drone în operațiunile de salvare

ro

03 Oct, 2016 18:13 1468 Marime text
Asociația națională a salvamarilor germani testează drone care să fie folosite în operațiunile de salvare a înotătorilor aflați în pericol, scrie digitaltrends.com. Dronele livrează înotătorilor aflați în dificultate plute speciale care se umflă singure, permițând victimei să rămână în condiții de siguranță până la sosirea ajutorului uman.
 
De asemenea dronele sunt foarte utile pentru situațiile de salvare în caz de dezastre putând fi trimise înaintea echipelor de salvatori pentru evaluarea situației de la fața locului și eventual pentru livrarea de ajutoare celor aflați în zona respectivă.
 
Asociația germană a salvamarilor a efectuat mai multe teste pe parcursul verii și a încărcat pe canalul propriu de YouTube un clip cu demonstrația utilizării dronei în astfel de situații, pentru ca înotătorul să primească pluta de salvare până ce este preluat de un salvamar uman și dus la mal.
 
''Unul dintre cele mai mari obstacole privind salvarea unui înotător este că intră în panică și nu poți ajunge în timp util la el'', a spus Robert Pink de la asociația germană. ''După ce am văzut demonstrația, este clar că dronele vor avea un rol important în viitorul imediat apropiat în ce privește cazurile de salvare din apă și ne vom confrunta cu mai puține cazuri de decese'', a mai spus Pink.
 
Dronele sunt confecționate din fibră de carbon pentru a avea o anumită rezistență în situația unor rafale puternice de vânt, au integrat sistemul de locație prin GPS și o cameră video prin care cel care o dirijează vede în direct ce se întâmplă.
 
Tehnologia este pe cale să fie implementată și de autoritățile din Australia pentru monitorizarea zonelor de coastă în ce privește apariția rechinilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii