Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salariile de bază pentru personalul din învăţământ ar putea crește din decembrie

ro

28 Oct, 2015 20:57 938 Marime text
Nu știm dacă este vorba despre alegerile ce se apropie sau la ce s-au gândit exact inițiatorii unui proiect de lege ce vizează personalul din învățământ. Știm însă că se străduiesc al naibii de tare să adopte rapid un proiect potrivit căruia salariile de bază pentru personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, instituţiile de învăţământ superior de stat, inspectorate şcolare, minister şi unităţi subordonate ar trebui să crească, din 1 decembrie, cu 15%.
 
Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS) a lansat în dezbatere publică Ordonanţa de Urgenţă pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul în curs, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.
 
De drepturile salariale majorate, în urma aplicării ordonanţei de urgenţă, ar urma să beneficieze în total 359.810 persoane, respectiv: 290.000 de persoane din învăţământul preuniversitar de stat, 7.850 de persoane din unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, 57.500 de persoane din învăţământul universitar şi 4.460 de persoane din unităţile finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.
 
Liderii sindicatelor din Educaţie au avut mai multe runde de negocieri cu autorităţile pentru a discuta despre majorările salariale.
 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, pe 12 octombrie, că salariile personalului din învăţământ vor fi majorate cu 15% începând cu 1 decembrie. Cîmpeanu a precizat că după această ultimă majorare de 15% se ajunge la o creştere medie a salariilor din învăţământ cu 26,7%, în acest an.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii