Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salariile bugetarilor vor fi majorate din august

ro

06 Apr, 2016 15:31 2328 Marime text
 
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunţat, astăzi, că salariile a mai mult de jumătate dintre bugetari se vor majora în medie cu 5% de la 1 august. Suciu a precizat că majorările anunţate se raportează la valoarea salariului minim actualizat începând cu 1 mai. El a subliniat că Guvernul a avut în vedere doar a doua jumătate a claselor de salarizare (veniturile cele mai mici), adică ”mai mult de jumătate dintre bugetari”.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, majorarea cea mai semnificativă este în cazul asistenţilor sociali - până la 20%, în vreme ce în cazul altor categorii este vorba de sume modice - 1%.
 

"Prin ordonanţă apar modificări în jumătatea inferioară a grilei de salariare, la nivelul salariilor mai mici. Vom veni cu majorări semnificative. Pe medie vorbim de o creştere de 5%. Actualizarea datelor se bazează pe salariul minim de 1250 de lei care intra în vigoare de la 1 mai", a declarat purtătorul de cuvânt Dan Suciu.

 
Potrivit acestuia, ordonanţa de urgenţă prin care se vor reglementa aceste modificări va fi adoptată în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare. Actul normativ va intra în dezbatere publică la începutul săptămânii, după consultări ale ministrului Muncii cu sindicatele.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii