Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saizeci de brokeri concediati in zece zile

ro

15 Dec, 2008 14:23 830 Marime text

Aproximativ şaizeci de brokeri au fost concediaţi între 24 noiembrie şi 5 decembrie, cu o lună înaintea sărbătorilor de iarnă, datorită crizei financiare care a redus drastic profiturile societăţilor de brokeraj şi valoarea tranzacţiilor bursiere, scrie BUSINESS Magazin, citat de agenţia mediafax.ro. Societăţile de brokeraj au renunţat definitiv la o parte din brokeri, în timp ce pe alţii i-au păstrat ca agenţi delegaţi (brokerul îşi păstrează portofoliul de clienţi, lucrând pe bază de mandat fără carte de muncă).

Astfel, brokerul poate încasa în continuare comisioane din tranzacţiile clienţilor, dacă acestea există, şi, în acelaşi timp, să caute alt loc de muncă. Conform informaţiilor agenţiei citate, Adrian Caramiha, unul din "caii de cursă lungă" ai pieţei de capital, tranzacţionează pe cont propriu pe bursele locale şi internaţionale, după ce a plecat în februarie de la societatea de brokeraj Broker Cluj, unde a fost director general adjunct.

"Sunt liber profesionist, cu toate acestea stau tot timpul în apropierea bursei. Investesc pe toate pieţele de capital. Nu pot să spun că am marcat profit, dar am reuşit să îmi conserv capitalul în această perioadă, în special din plasamentele pe care le-am făcut pe pieţele internaţionale", a afirmat Caramiha.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii