Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au stabilit cauzele morții pilotului Mircea Crăciun

ro

25 Nov, 2015 16:32 2383 Marime text
 
În continuarea cercetărilor privind împrejurările în care a avut loc evenimentul aviatic din data de 6 august în care a fost implicat planorul cu indicativul D – 5585, ca urmare a efectuării autopsiei medico-legale, în cursul zilei de astăzi au fost emise concluziile preliminare privind decesul pilotului.
 
Astfel, moartea acestuia a fost violentă şi s-a datorat unui politraumatism prin accident aviatic – pilot planor; în urma examinării fragmentelor de cadavru s-au constatat multiple fracturi la nivelul craniului, bazinului şi membrelor inferioare, leziuni care pledează pentru un politraumatism grav în legătură directă de cauzalitate cu decesul.
 
Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor concrete în care a avut loc evenimentul aviatic.             
 
 
Planorul condus de Mircea Crăciun care a fost dat dispărut în munţi în luna august a fost descoperit în judeţul Braşov. El era la două ore de mers de la cabana Postăvarul.
 
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, căpitan Ciprian Aldea, a declarat că au fost primite la 112 două apeluri, unul la 11,42 și un altul la 12,53, cei care au sunat spunând că au văzut planorul și cadavrul și au indicat cu aproximație zona.
 
În cursul zilelor 21 și 22 noiembrie, sub coordonarea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Secţia Regională de Poliţie Transporturi Braşov, împreună cu specialişti criminalişti din cadrul IPJ Braşov – Serviciul Criminalistic şi IGPR - Institutul Naţional de Criminalistică, precum şi cu specialişti din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiza pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, beneficiind de sprijinul organelor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi Salvamont Braşov, au efectuat cercetarea la faţa locului şi au ridicat rămăşiţele umane, urmând a se efectua autopsia medico-legală asupra acestora.
 
Vă reamintim, că pilotul ce se afla la bortul acestuia, Mircea Crăciun în vârstă de 56 de ani avea o vastă experiență în zbor. La începutul lunii august, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost sesizat de ROMATSA despre faptul că un planor care a decolat din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.
 
Pe tot parcursul lunii, au participat peste 1.000 de pompieri, jandarmi, poliţişti, militari, salvamontişti şi voluntari, cu aproape 200 de mijloace de intervenţie pentru căutarea pilotului și implicit a planorului.


Sursa foto: ziarulargesul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii