Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au folosit de o firmă pentru a obține fraudulos credite bancare!

ro

20 Apr, 2016 11:57 1353 Marime text
La această oră, polițiștii polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratul de Poliţie Județean Prahova efectuează 27 de percheziții domiciliare în Ploiești la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 800.000 de lei, prin infracțiuni de înșelaciune, fals și uz de fals, în dauna unei agenții bancare.
 
Din cercetări a reieșit că, cei în cauză, prin intermediul unei societăți comerciale din Ploiești, ar fi indus în eroare reprezentanții unei agenții bancare, în vederea obținerii de credite.
 
Aceștia ar fi folosit înscrisuri falsificate, prin care atestau venituri nereale realizate de agenții economici la care pretindeau că sunt angajați, iar creditele obținute fraudulos pe numele agenților economici nu mai erau restituite unității bancare. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 800.000 de lei.
 
Polițiștii vor pune în aplicare 23 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.
 
Perchezițiile sunt puse în executare cu sprijinul Poliției Municipiului Ploiești,  luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale și al jandarmilor. Acțiunea beneficiază de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii