Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au descoperit gaze naturale în Marea Neagră

ro

04 Feb, 2012 10:14 1452 Marime text

Prima sonda săpată de ExxonMobil (SUA) şi OMV Petrom în Marea Neagră indică prezenţa gazelor naturale, dar este prematura evaluarea cantităţilor, au anunţat ieri cele două companii.

"Acest fapt este încurajator, însă este prea devreme în procesul de explorare şi evaluare a datelor pentru a specula daca se vor dovedi comerciale sau nu", se arată într-un comunicat comun al companiilor.

ExxonMobil Exploration and Production Romania, filiala a grupului american Exxon Mobil, împreună cu OMV Petrom, companie deţinută în proporţie de 51% de grupul austriac OMV, derulează lucrări de explorare a hidrocarburilor în Marea Neagră.

Prima sonda săpată de cele doua companii, Domino‐1, este amplasata în blocul Neptun, la 170 kilometri de ţărm, în ape cu adâncimea de aproximativ 1.000 de metri. Operaţiunile de foraj au început la sfârşitul anului trecut.

Petrom si Exxon au încheiat in 2008 o înţelegere referitoare la explorarea în comun a potenţialului de hidrocarburi a zonei de mare adâncime din perimetrul Neptun.

Sursa:. http://stirileprotv.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii