Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stins din viaţă traducătoarea Antoaneta Ralian

ro

27 Nov, 2015 15:39 1245 Marime text
 
Aseară, a murit traducătoarea Antoaneta Ralian. Grav bolnavă, ea era internată la Spitalul Elias din București, informează Agerpres.

Antoaneta Ralian s-a născut la data de 24 mai 1924, în București. După absolvirea Liceului de Fete din Roman, a urmat cursurile Facultății de Litere și Filosofie a Universității din București. A lucrat la Direcția Generală a Editurilor, Poligrafiei și Difuzării Cărții (1950-1961) și ca redactor la Editura „Univers'' (1961-1982).

Antoaneta Ralian debutat editorial, în 1956, cu traducerea unei culegeri de povestiri italiene.Datorită ei, au ajuns în spațiul românesc nume mari din literatura engleză și americană: H.G. Wells (''Omul invizibil'' - prima carte pe care a tradus-o din limba engleză), Carlo Goldoni (''Aventurile lui Pinocchio''), Virginia Woolf (''Spre far''), Iris Murdoch (''Vlăstarul cuvintelor'', ''Marea, marea'', ''Discipolul''), Saul Bellow (''Darul lui Humboldt''), D.H. Lawrence (''Fii și îndrăgostiți'', ''Șarpele cu pene''), Nathaniel Hawthorne (''Casa cu șapte frontoane''), J.D. Salinger (''De veghe în lanul de secară''), Lawrence Durrell (''Clea, Mountolive''), Nicole Krauss (''Istoria iubirii'') și multe altele.
 
Sursa foto: b365.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii