Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stins din viaţă actorul Emil Sassu

ro

04 Jul, 2012 16:29 2806 Marime text
emil_sassu.jpg
Teatrul de Stat Constanţa anunţă trecerea în nefiinţă a actorului Emil Sassu. Născut pe 21 mai 1928, artistul s-a stins din viaţă ieri.


„Actorul EMIL SASSU (nea Emil pentru prieteni si mai tinerii lui colegi) a trecut in vesnicie. 
A fost actor al dramaticului constantean  din 1953 pana la pensionare.
A realizat mult peste 100 de personaje, unul mai cuceritor decat altul, captivand deopotriva publicul si pe specialisti.
    Dimensiunea fisei lui de creatie este impresionanta,facandu-ma sa ma intreb mereu, cum a putut nea Emil  rezista unui asemenea efort. Si-mi raspund ca, probabil, elixirul a fost teribila bucurie cu care s-a daruit in fiecare seara, fiecarui personaj pe care l-a creat.
    Petre (« Citadela sfaramata »),Frank (« Profesiunea doamnei  Warren »), Arlechino (« Nora si soacra »), Leonil (« Piatra din casa »),Frondoso (« Fantana turmelor »), Profesorul (« Femeia marii »), David Blis (« Blis , o familie trasnita »),El (Jucatorul de table) s.a, s.a insemnand de fapt mari roluri din opera dramaturgilor : Lovinescu, Show, Goldoni, Alecsandri, Lope de Vega, Ibsen, Noel Coward, Ion Cojar…. Si cate alte nume mari ale dramaturgiei pe care actorul Emil Sassu  a abordat-o dezinvolt, cu simplitatea si omenescul care-i erau atat de caracteristice si mai ales cu o intuitie ce n-a dat gres niciodata.
  A jucat si in spectacole de opereta si in comedi muzicale. Dupa pensionare, cu  energia care l-a caracterizat intotdeauna a continuat sa joace la Teatrul de revista « Fantasio », fiind si seful sectie de copii si tineret. A jucat si in filme (« Vacanta la mare », (« Padurea pierduta ») pentru care il recomandau spontaneitatea ,firescul si o fotogenie speciala.
    Emil Sassu era un ardelean mucalit, tipul de actor popular.iubit si cautat de public, plin de veselie si nerv artistic.
  Asa il vom pastra cu dragoste in inima si amintirea noastra.
  Sa-i fie somnul lin.Dumnezeu sa-l odihneasca!“, se arată într-un comunicat de presă al Teatrului de Stat Constanţa



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii