Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a semnat un acord pentru o mai bună audiere a minorilor în România

ro

16 Sep, 2015 13:30 912 Marime text
În decursul zilei de ieri, la Reşedinţa Franţei, a fost semnat Protocolul de colaborare pentru îmbunătățirea condițiilor de audiere a minorilor. Cooperarea părţilor semnatare ale protocolului se desfăşoară în cadrul proiectului „Audis: pentru o mai bună audiere a minorilor în România”, susţinut tehnic şi financiar de Ambasada Franţei în România.
 
Acesta are drept scopuri îmbunătăţirea cadrului legislativ şi a practicilor instituţionale şi profesionale din România, pentru asigurarea unei justiţii adaptate nevoilor minorilor victime, martori sau autori ai unor infracţiuni. Activităţile comune ale părţilor semnatare urmăresc facilitarea schimbului de experienţă şi încurajează munca în echipă pluridisciplinară între magistraţi, poliţişti, asistenţi sociali, psihologi şi medici, pentru a permite îmbunătăţirea condiţiilor de audiere a minorilor victime, autori şi martori prin organizarea de audieri filmate, crearea de săli adaptate pentru acestea şi sesiuni de formare specializată pe această temă.
 
Două unități dedicate primirii și audierii minorilor au fost înființate în județele Cluj și Dolj. O a treia sală este acum în curs de înființare în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.
 
Semnatarii sunt: Consiliul Superior al Magistraturii, reprezentat de judecătorul Marius Badea Tudose, preşedinte, Ambasada Franței în România, Ministerul Justiției, Inspectoratul General al Poliției, Ministerul Public, Agenția Naționala Împotriva Traficului de Persoane, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC şi Asociația federativă „La Voix de l’Enfant". 

Sursa foto: www.editie.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii