Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a schimbat. Orice şofer trebuie să afle asta. Nu se ştie când are nevoie

ro

21 Sep, 2015 04:18 2030 Marime text






În urmă cu patru zile a fost publicat Ordinul nr. 1001/2015 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora stabilite prin Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere.

Multe dintre articolele acestui ordin se referă la transportul rutier contra cost de vehicule rutiere defecte sau care sunt avariate cu referire, efectivă, la activităţile operatorilor de transport rutier.

Unul, însă, trebuie cunoscut de orice şofer pentru că nu se ştie când are nevoie de aşa ceva.
Astfel trebuie ştiut că „Transportul rutier naţional contra cost al vehiculelor defecte sau avariate se efectuează de către întreprinderile autorizate în baza autorizaţiei pentru transportul rutier naţional contra cost, cu vehicule rutiere la bordul cărora trebuie să existe, pe toată durata transportului, copia conformă a autorizaţiei pentru transportul rutier naţional contra cost, avizul de însoţire a mărfii sau un document echivalent acestuia, precum şi celelalte documente specifice prevăzute de reglementările în vigoare”.
Facem precizarea că actul normativ cu numărul 1.101 a intrat în vigoare din data de 17 septembrie anul acesta.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii