Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență în Primăria Constanța

ro

09 Nov, 2016 09:45 2119 Marime text
În urma atenționării meteorologice de ploi și vijelii emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în cadrul Primăriei Constanța s-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență, format din reprezentanți ai compartimentelor de specialitate din Primăria Constanța, SC  RAJA SA și ai Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, pentru a lua măsurile de prevenție necesare, se informează într-un comunicat de presă de-al Primăriei.
 
Avertizările Centrului Meteorologic Regional Dobrogea pentru următoarele două zile arată că, în municipiul Constanța, cantitățile de apă ar putea depăși izolat 20 până la 50 l/mp. De asemenea, începând cu ora 10:00, intră în vigoare avertizarea de vânt puternic, cu viteze ce ar putea depăși izolat 55 - 60 km/h.
 
În aceste condiții municipalitatea a decis să ia anumite măsuri de prevenție:
- Reprezentanții Serviciului Inspectorat Protecție Civilă, din cadrul Primăriei Constanța și cei ai SC Confort Urban SRL au pregătit aprox. 1.500 saci cu nisip care vor fi puși în locurile și în momentul în care situația o va impune.
- Reprezentanții Direcției Gospodărire Comunală strâng începând de aseară frunzele adunate în jurul grătarelor de canalizare. 21 de manipulanți, șapte autospeciale și 2 automături sunt la lucru în acest sens. De asemenea, patru echipaje de alpiniști comunitari vor intreveni, acolo unde va fi cazul, pentru ridicarea copacilor sau crengilor căzute.
- Reprezentanții Poliției Locală vor interveni în zonele critice pentru a ajuta la fluidizarea traficului și pentru a elimina eventualele probleme.
- SC RAJA SA asigură permanența, pentru municipiul Constanța, cu 4 autospeciale și 12 echipe a câte 3 oameni care monitorizează zonele de risc.
 
Totodată, Comandamentul pentru Situații de Urgență face un apel către populație să nu staționeze autovehiculele în zonele în care există riscul prăbușirii vreunui copac ori pe gratarele de canalizare pentru a îngreuna acțiunea reprezentanților Primăriei. 

Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii