Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a întrunit comandamentul de iarnă din cadrul CN APM Constanța

ro

10 Jan, 2017 15:59 2651 Marime text
În porturile maritime, echipele pentru deszăpezire sunt pregătite să intervină

Astfel, astăzi, în la ora 15.00, s-a întrunit comandamentul de iarnă din cadrul CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, condus de directorul general Nicolae Dan Tivilichi. 



S-au avut în vedere pregătirile pentru următoarea perioadă în care se anunță condiții meteo deosebite ce se vor materializa prin temperaturi foarte scăzute, căderi de zăpadă și viscol. Au fost stabilite echipele de intervenție și utilajele cu care se va interveni, precum și prioritățile.

Au fost deszăpezite parcările de pe teritoriul Portului Constanța, fiind așteptat un aflux de tiruri în cursul zilei de astăzi.



În orele următoare, pentru a păstra operațională infrastructura portuară, vor interveni trei echipe ale Administrației Porturilor Maritime și o echipă a Iridex, alte trei echipe fiind în așteptare pentru o eventuală mobilizare în caz de urgență. Totodată, echipe ale operatorilor portuari vor fi pregătite să intervină dacă li se va solicita acest lucru.

Utilajele, trei ale APC și trei ale Iridex, au fost alimentate și pregătite pentru intervenții, iar materiale antiderapante sunt asigurate.



Echipe din cadrul Serviciului Siguranță vor monitoriza traficul rutier pe teritoriul porturilor maritime pentru a evita ambuteiajele sau alte incidente.
La fel ca la episodul anterior de vreme rea, echipele de deszăpezire sunt pregătite să mențină funcțională infrastructura portuară, inclusiv podul peste Canalul Dunăre – Marea Neagră.


Sursa foto: Facebook Constanta Port
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii