Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a cerut o contraexpertiză IML în cazul copilotului mort în lacul Siutghiol

ro

19 Dec, 2015 21:35 3166 Marime text
 
Au apărut informații noi cu privire la cazul elicopterului SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol în urmă cu un an.
 
Familia uneia dintre victimele tragicului accident în care au murit patru persoane, a cerut o contraexpertiză IML în cazul copilotului. La autopsie, acetuia i-ar fi fost găsită o alcoolemie de 0,1 sau 0, 2 %, notează antena3.ro.
 
Acestea ar fi primele rezultate, după zece luni de la producerea accidentului.
 
Rezultatele arată o alcoolemie sub limita legală admisă piloţilor. Se pare că acea concentraţie descoperită era undeva între 0,1 şi 0,2. Este posibil copilotul să fi consumat cu o seară înainte o doză de alcool acasă. Vorbim despre o expertiză medicolegală care a fost ataşată la dosar abia la 10 luni de la producerea accidentului, potrivit aceleiași surse. 

Vă reamintim că, acum un an, pe 15 decembrie, un elicopter SMURD, care transportase de la Tulcea la Spitalul Judeţean Constanţa un pacient cu embolie pulmonară, s-a prăbuşit în apele lacului Siutghiol. Medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul aparatului de zbor, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, şi-au pierdut viaţa în teribilul eveniment. Elicopterul se întorcea de la Aeroportul „Mihail Kogălniceanu“, unde alimentase, şi se îndrepta spre Tuzla. În jurul orei 16.10, aparatul de zbor s-a prăbuşit în lacul Siutghiol. Deşi a fost demarată o amplă operaţiune de salvare, întreg echipajul aparatului de zbor a sfârşit în apele aproape îngheţate ale lacului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasile 20 Dec, 2015 12:58 cel mai important este sa se faca publica pozitia in care a fost gasit copilotul, deoarece zvonurile spun ca era pe un loc de pasager, in fata pe locul copilotului fiind altcineva de sex feminine