Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ruşii şi-au dublat activitatea militară în Transnistria în anul 2014

ro

29 Nov, 2014 23:59 1451 Marime text
Ministerul rus al Apărării a anunţat că trupele sale au dublat, în 2014, numărul exerciţiilor militare în Transnistria, forţele ruse din regiune participând la peste 800 de activităţi militare, potrivit site-ului oficial Mil.ru, preluat de Mediafax. "De asemenea, în noiembrie a fost inaugurat un nou tancodrom cu suprafaţa de peste zece kilometri pătraţi", potrivit site-ului Mil.ru.
 
Moscova afirmă că a introdus, în 2014, un curs intensiv de "limbă moldovenească" pentru militarii ruşi aflaţi în Transnistria. "În acest an, în componenţa forţelor ruse de menţinere a păcii au intrat peste 400 de militari ruşi", adaugă Ministerul rus al Apărării.
 
Republica Moldova, o ţară în care majoritatea populaţiei vorbeşte limba română, are în partea de est o zonă locuită de minorităţi ruse şi ucrainene - Transnistria. Această regiune s-a despărţit de Chişinău, cu susţinerea Moscovei, în urma unui război, în 1992, după un an de la dezmembrarea fostei Uniuni Sovietice, însă independenţa acesteia nu a fost recunoscută de nicio ţară.
 
Rusia menţine, de atunci, militari în regiune, împotriva voinţei Guvernului moldovean şi în pofida unui angajament asumat în 1999 de a le retrage.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii