Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia va amplasa în Crimeea o escadrilă de bombardiere strategice Tu-22M3, în replică la baza de la Deveselu

ro

22 Jul, 2015 14:15 1443 Marime text
Potrivit HotNews.ro, o escadrila de bombardiere strategice Tu-22M3 cu raza lunga de actiune urmeaza sa fie desfasurata in curand in Crimeea pentru a consolida unitatea de aviatie de atac din peninsula (anexata in martie 2014 la Rusia), a declarat miercuri pentru agentia de presa Interfax o sursa din cadrul Ministerului rus al Apararii.


"In acest stadiu, s-a considerat suficienta amplasarea unei escadrile de Tu-22M3 pe aerodromul din Crimeea. Capacitatile sale de lupta vor permite consolidarea semnificativa a acoperirii aeriene in apele Marii Negre si in regiunea riverana", a afirmat responsabilul rus, sub rezerva anonimatului, potrivit Agerpres.

"Aceasta este una din masurile luate ca reactie la instalarea pe teritoriul Romaniei a unei baze americane antiracheta", a declarat interlocutorul Interfax, mentionand totodata ca raza de actiune a bombardierelor Tu-22M3 si a rachetelor sale se extinde mult dincolo de Marea Neagra. "Nu este exclus ca, pe viitor, grupul de bombardiere Tu-22M3 din Crimeea sa fie extins la un regiment", a mai adaugat el.

Ministerul Apararii din Rusia a declarat marti ca baza de rachete (interceptoare) de la Deveselu, din Romania, parte a sistemului global antiracheta al SUA, va deveni tinta principala pentru mijloacele de atac rusesti in cazul unei agresiuni a SUA impotriva Rusiei, relateaza Interfax.
Sursa: HotNews
Sursa foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii