Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia oferă Franţei un căţel, după moartea lui Diesel (video)

ro

28 Nov, 2015 13:38 1665 Marime text
 
Ministrul de Interne  francez, Bernard Cazeneuve, a mulţumit ieri Rusiei, deoarece a oferit Parisului un căţel, în semn de solidaritate, după moartea lui Diesel, o căţea ce aparţinea forţelor de elită RAID din cadrul Poliţiei.
 
"Cadoul oferit de către poliţiştii ruşi iubitori de câini omologilor lor francezi, în vederea depăşirii dispariţiei căţelei Diesel, care a murit în asaltul de la Saint-Denis, este un gest simbolic foarte puternic şi excepţional din partea voastră. Personal sunt foarte sensibil la acest subiect şi vă asigur că acest căţel ciobănesc de poliţie va fi primit foarte bine. Fără îndoială, el va încarna prietenia franco-rusă, foarte activă, în domeniul securităţii interne", i-a scris Bernard Cazeneuve omologlui său rus Vladimir Kilokolţev, o scrisoare pe care AFP a putut să o consulte.
 
Kilokolţev a propus Parisului să trimită Franţei un pui de ciobănesc german - Dobrinia -, în locul lui Diesel, o căţea în vârstă de 7 ani, ucisă pe 18 noiembrie în asaltul asupra unui apartament de la Saint-Denis, la periferia Parisului, în care s-au baricadat trei jihadişti, inclusiv Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor sângeroase de pe 13 noiembrie. Puiul de ciobănesc german poartă numele unui cavaler medieval rus, Dobrinia Nikici, un erou popular renumit pentru putere, bunătate şi curaj, potrivit lui Kolokolţev.
 
Într-o scrisoare publicată de Moscova pe reţele de socializare, ministrul rus afirma că va oferi acest căţel "în semn de solidaritate cu poporul şi Poliţia franceze".
Ministerul rus de externe a publicat imagini şi o înregistrare video cu căţelul, care se juca cu o minge. Dobrinia a apărut, de asemenea, la televiziunea rusă. În vârstă de două luni, Dobrinia locuieşte într-un centru pentru câini poliţişti, în regiunea Moscova, potrivit postului rus de televiziune Canalul Unu. Înainte să fie trimis în Franţa, el urmează să efectueze vizite la veterinar şi să fie plasat în carantină.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii