Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia avertizează că va lua „contramăsuri” faţă de exerciţiile NATO din Marea Neagră

ro

10 Mar, 2015 22:17 1679 Marime text
Rusia a catalogat drept provocatoare manegrevele NATO organizate în Marea Neagră şi a avertizat că va lua „contramăsurile necesare", în contextul manevrelor la care participă nave din mai multe ţări, inclusiv din România, informează antena3.ro.

„Rusia va lua contramăsurile necesare ca reacţie la suplimentarea prezenţei militare NATO în Marea Neagră", a declarat Aleksandr Gruşko, ambasadorul rus la Alianţa Nord-Atlantică, citat de Russia Today, potrivit antena3.ro.

„Aceste exerciţii sunt un semnal alarmant, o provocare care este departe de a garanta stabilitatea şi a încuraja procesul de pace în Ucraina", a afirmat, la rândul său, Aleksandr Lukaşevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Alianţa Nord-Atlantică a iniţiat astăzi manevre navale de rutină în Marea Neagră. La exerciţiu participă crucişătorul american USS Vicksburg, patru fregate - NCSM Fredericton (Canada), TCG Turgutreis (Turcia), ROS Regina Maria (România), ITS Aliseo (Italia) - nava de alimentare germană FGS Spessart şi un submarin turc. 



Sursa: antena3.ro
Sursa foto: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii