Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia ameninta cu sistarea livrarilor de gaze naturale

ro

26 Feb, 2009 15:21 900 Marime text

Gazprom a avertizat că va întrerupe din nou livrările de gaz către Ucraina, dacă autorităţile nu achită, până în 8 martie, 400 de milioane de dolari din noile datorii, conform unui articol apărut în ziarul „Kommersant", transmite AFP, citat de AGERPRES.

Andrei Kruglov, directorul financiar al Gazprom, a avertizat Consiliul de Administraţie al companiei ruse că este îngrijorat în legătură cu capacitatea Ucrainei de a-şi plăti facturile de gaze naturale din februarie. „Dacă 400 milioane de dolari nu vor fi plătiţi până în 7 martie, atunci pe 8 martie va trebui să oprim livrările de gaze naturale către Ucraina", ar fi afirmat Andrei Kruglov la Consiliul de Administraţie al companiei ruse, conform declaraţiei unui participant la şedinţă.

Rusia a suspendat, la 1 ianuarie 2009, livrarea gazelor către Ucraina, provocând o criză de lungă durată, care a afectat multe ţări europene. Un compromis, stabilit la 19 ianuarie, a permis reluarea aprovizionării cu gaze naturale.

Compania ucraineană Naftogaz a avertizat săptămâna trecută asupra imposibilităţii de a plăti Gazprom gazele naturale importate din Rusia, din cauza creşterii „catastrofale" a datoriilor clienţilor săi naţionali. Ucraina a fost lovită în plin de criza economică mondială şi riscă să rateze acordarea celei de-a doua tranşe din împrumutul FMI din cauza problemelor bugetare.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii