Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovinieta de trei luni, introdusa de la 1 august

ro

20 Mar, 2010 20:38 1299 Marime text
Ministerul Transporturilor va introduce de la 1 august, rovinieta cu valabilitate de trei luni. Potrivit Antena3.ro, deocamdată nu a fost stabilită valoarea ei, dar se ştie că va intra în vigoare de la aceeaşi dată cu sistemul electronic de emitere a rovinietelor. Cei care vor prinşi fără rovinietă vor avea de plătit amenzi de până la 4.500 de lei, în funcţie de maşină. Şoferii pot achiziţiona în prezent roviniete cu valabilitate de o zi, şapte zile, 30 de zile sau un an, la preţuri între trei euro şi 1.210 euro, în functie de tipul autovehiculului.

Sistemul electronic de emitere şi control al rovinitei va intra în funcţiune la 1 august, urmând ca şoferii fără documentele care atestă plata acesteia să achite CNADNR despăgubiri în funcţie de tipul vehiculului, respectiv între 28 şi 1.210 euro, şi amenzi cuprinse între 250 şi 4.500 de lei.

Sumele obţinute din despăgubiri vor proveni din venituri extra bugetare ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi constituie o sumă egală cu tariful pe un an, ţinând cont de tipul vehiculului folosit fără a deţine rovinieta valabilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii