Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol susţine implementarea a 16 proiecte de sănătate şi mediu

ro

16 Jul, 2013 12:38 1372 Marime text
Grupul Rompetrol a finalizat selecţia a 16 proiecte din cadrul programului de responsabilitate socială „Împreună pentru fiecare”, urmând ca implementarea acestora să se desfaşoare până la sfârşitul acestui an. Bugetul total alocat pentru susţinerea proiectelor este de 225.000 USD.


“Și în acest an susținem proiecte sustenabile, cu impact semnificativ in comunitățile locale, și cu beneficii directe pentru 35.000 de persoane, care se confruntă cu probleme complexe. Valoarea acestora variază între 15,000 lei – pentru proiecte de educație în protecția mediului și sănătate, de 45,000 și 100,000 lei pentru inițiative inovative.” - declară Mihaela Ungar, Director Marketing și Comunicare al Grupului Rompetrol.


În cea de-a cincea ediţie a “Împreună pentru fiecare” au fost înscrise (de autorităţi locale, ONG-uri, spitale, şcoli) şi jurizate 218 proiecte, iar 11 în domeniul sănătăţii şi 5 proiecte în domeniul protecţiei mediului au fost selectate pentru implementare.


3 proiecte de sănătate vor primi granturi în valoare de 100,000 RON – Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș – București, pentru înființarea primului centru de servicii integrate medico-psihologice pentru pacienții cu HIV/SIDA din România, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța pentru amenajarea primului centru de reabilitare respiratorie din Sud-Estul României, și Hospice Casa Speranței pentru înființarea și dotarea unui centru de stimulare multisenzorială pentru pacienții cu boli amenințătoare de viață.


Jurizarea proiectelor înscrise în perioada 22 aprilie – 16 iunie 2013 a fost realizată de o echipa mixtă compusă din reprezentanţi ai companiei şi ai sectorului non-profit (în intervalul 17 iunie - 27 iunie); aceasta s-a desfăşurat în două etape şi a presupus evaluare fiecărui proiect pe baza unui set de criterii şi vizita în teren a 37 de aplicaţii clasate în funcţie de nota juriului şi a voturilor obţinute pe site şi reţeaua de socializare Facebook.


Activităţile propuse pentru proiectele ce vor fi implementate anul acesta în domeniul sănatate sunt: reabilitarea şi dotarea unităţilor care asigură servicii medicale şi activităţi de sănătate publică auxiliare în mediul rural sau urban și activități de informare (de exemplu – Ajută-i să iasă din lumea tăcerii în Tîrgu Neamț, pentru părinții copiilor cu autism), iar în cazul proiectelor de protecţie a mediului: conservarea şi menţinerea/ îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activităţi.

Proiectele câştigătoare sunt din judeţele Brașov, Călărași, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Ialomița, Harghita, Hunedoara, Suceava, Neamț şi municipiul Bucureşti. Acestea pot fi vizualizate la adresa http://www.impreunapentrufiecare.ro/blogs/ .

Programul naţional “Împreună pentru fiecare” a fost lansat în 2009, ca parte a platformei de responsabilitate socială corporativă Energia vine din suflet, prin care sunt implementate anual proiecte din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii susţinute de Grupul Rompetrol. În perioada 2009 – 2012 au fost înscrise peste 1200 de proiecte, iar compania a alocat 1,000,000 USD pentru implementare a 71 de inițiative comunitare în toate regiunile ţării, pentru beneficiul direct a 250.000 de persoane.

De asemenea, compania continuă şi în 2013 parteneriatele tradiţionale cu societatea civilă; dintre acestea – angajamentul faţă de Fundaţia pentru SMURD, prin care Rompetrol Rafinare asigură o parte din combustibilul Jet A1 necesar pentru operarea elicopterelor SMURD, susţinerea Galei Societăţii Civile 2013 (unde Rompetrol a fost partener şi sponsor principal timp de 9 ediţii), colaborarea de 10 ani cu Asociaţia OvidiuRo (ce pledează pentru programe şi materiale şcolare, uniforme, aplicarea legislaţiei în domeniul educaţiei şi drepturile copilului etc.).





Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ela 16 Jul, 2013 14:10 Foarte frumos, 16 proiecte inseamna un volum mare...de implicare. Bravo, Rompetrol!