Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românul care a provocat un accident mortal în Franţa a fost arestat preventiv

ro

03 Nov, 2015 09:05 2494 Marime text
Şoferul român al unui camion care a provocat un accident mortal, joia trecută, la o staţie de taxare de pe autostrada A8 de la Nisa, a fost inculpat pentru ucidere din culpă şi plasat în arest preventive. Anunţul a fost făcut ieri de procurorii Parchetului din Nisa, citat de Le Figaro în ediţia online.
În acea zi de joi, un camion platformă care transporta autoturisme nu a putut frâna şi a lovit 15 vehicule oprite la o staţie de taxare situată pe autostrada A8, la periferia oraşului Nisa (în sud-estul Franţei). Se pare că autotrenul înmatriculat în România, care venea dinspre Italia şi se îndrepta spre orăşelul francez Aix-en-Provence, situat la nord de Marsilia, ar fi avut probleme la sistemul de frânare. În urma accidentului, o persoană a murit şi alte şapte au fost rănite, dintre care trei grav.
Invitat să vină în Franţa pentru a da explicaţii anchetatorilor, reprezentantul societăţii române de transport care îl angajase pe şofer, deşi a anunţat că va veni, însă nu s-a prezentat în faţa autorităţilor franceze. Documentele găsite la bord arată că autovehiculul efectuase un control tehnic pozitiv în luna mai.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii