Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii din diaspora au trimis peste 5000 de cereri de înscriere în Registrul electoral (document)

ro

08 Aug, 2016 16:32 2285 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, până la data de astăzi, au fost validate 5.481 de cereri de înscriere în Registrul electoral, depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Dintre acestea, 4.286 menționează opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 1.195 pentru votul în secțiile de votare.
AEP face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din apropierea locuinței. De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în afara țării.

În secţiunea document, găsiți situația pe țări a cererilor de înscriere în Registrul electoral, atât cu opțiunea pentru votul prin corespondență, cât și cu opțiunea pentru votul în secțiile de votare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii