Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romanii au cele mai putine sarbatori legale din UE

ro

24 May, 2010 19:44 1210 Marime text

Românii sărbătoresc astăzi Rusaliile. Ziua este liberă pentru bugetari şi majoritatea angajaţilor din companiile private. Chiar dacă la prima vedere, românii par să aibă multe zile libere, suntem însă pe ultimul loc în Europa, cu doar 11 sărbători legale. Campioni sunt spaniolii, cu 17 zile de fiesta.

Avem mai puţine sărbători legale decât vecinii noştri din Uniune, dar asta nu înseamnă că suntem mai harnici. Ultimele date oficiale clasează România pe penultimul loc în ce priveşte productivitatea muncii. În Spania, în afară de cele zece zile libere la nivel naţional, fiecare din cele 17 comunităţi are în medie şapte zile de fiesta pe an.

Germania şi Grecia au 14 zile libere , Austria, Italia şi Bulgaria - 13. Şi vecinii noştrii de la graniţa de vest, ungurii au 13 zile. Pentru români, anul 2010 aduce doar patru zile libere din 11.

Cele mai multe sărbători legale cad în zilele de sâmbătă şi duminică şi astfel se pierd. Conform legilor în vigoare românii sunt liberi pe 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Paşte, 1 Mai. Prima şi a doua zi de Rusalii, de Sfânta Marie Mică, pe 15 august, de 1 decembrie Ziua Naţională a României şi prima şi a doua zi de Crăciun. Aşadar, românii petrec cel mai mult timp la serviciu, dar fără folos.

Sursa: cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii