Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romaniacurata.ro Ponta a fost ofiţer acoperit! Pentru cine contează?

ro

14 Oct, 2014 21:05 1784 Marime text
”Victor Ponta trebuie să recunoască că a fost ofițer acoperit al SIE între 1997-2001”, a declarat aseară, la Realitatea TV, Traian Băsescu. Contează această declarație?, se întreabă jurnaliştii de la romaniacurata.ro
 
Pentru democrația oricum firavă a României contează. Și contează mai ales dacă afirmațiile președintelui sunt adevărate și Victor Ponta a fost ofițer activ al SIE într-o perioadă în care era și magistrat (procuror). Pentru că dincolo de incompatibilitatea celor două funcții, arată (încă o dată) că serviciile de informații autohtone și-au depășit atribuțiile și se amestecă nepermis în arii în care nu au ce căuta (e hilar cum Băsescu afirma că această dezvăluire nu va afecta imaginea serviciilor de informații atât de dragi lui; evident că serviciile ies prost, dar nu e pentru prima dată când lui Băsescu nu-i pasă de victimele colaterale când e vorba de interesele lui).
 
Pentru moment însă, întrebarea cea mai importantă e cât contează dezvăluirea în campania electorală? Și, aici, să nu ne mire că Ponta iese iarăși în avantaj. Ponta nu pierde niciun vot din cauza acestei dezvăluiri. Un electorat care îl votează pe Ponta știind că a plagiat, un electorat imun la dezvăluirile legate de conexiunile lui Ponta cu șpăgarii din Afacerea Microsoft (și cu reațeaua Udrea-Cocoș, în același timp), un electorat care nu are probleme că atât el, cât și soția și socrul au fiecare apartamente în cartierul construit din șpaga din Afacerea Microsoft, un electorat care nu este atins de susținerea arătată baronilor ridicați de DNA sau chiar și unor infractori condamnați definitiv precum Năstase, un electorat indiferent la minciunile pe bandă ale premierului, ei bine un astfel de electorat nu are cum să fie afectat de faptul că Ponta a mai fost și ofițer acoperit.
 
Sursa: romaniacurata.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii