Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE România TV. Sebastian Ghiță a fost prins. Vezi unde. Prima imagine cu Ghiță după capturare

ro

14 Apr, 2017 06:40 8779 Marime text
Postul de televiziune România Tv a anunțat în jurnalul de știri de la ora 06.00 că Sebastian Ghiță a fost prins la Belgrad.

Fostul deputat Sebastian Ghiță, dat în urmărire generală de mai multă vreme a fost prins în capitala Serbiei și ar urma să se efectueze documentele de extrădare..
 
Din primele informații rezultă că fostul politician avea asupra sa documente false și ar fi trecut prin nouă țări.

Evenimentul zilei spune că în acest moment fostul deputat se află într-un biroul al poliției sârbe, potrivit televiziunilor de știri.
Un judecător trebuie însă să confirme identitatea acestuia. Se pare că avea acte false asupra sa și era însoțit de fratele său.
 
Fostul deputat Sebastian Ghiță, aflat sub control judiciar și cu interdicție de a părăsi țara, fusese văzut ultima oară în public în seara zilei de luni, 19 decembrie 2016, la o reuniune de bilanț a SRI cu parlamentarii care au făcut parte din Comisia de Control din Parlament. La o săptămână după această dispariție, la postul de televiziune deținut de Sebastian Ghiță, România TV, au început să fie difuzate o serie de înregistrări nedatate, înregistrari în care acesta aducea acuzații grave la adresa procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, respectiv a generalului SRI Florian Coldea.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA din 27 februarie 2017 procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN, reprezentant până în anul 2012 al societăților comerciale S.C. Teamnet Internațional S.R.L. și S.C. Asesoft International S.A. și ulterior deputat în Parlamentul României în perioada 2012 - 2016, pentru săvârșirea infracțiunilor de
- trafic de influență (4 infracțiuni),
- spălare a banilor, în formă continuată (3 infracțiuni) și
- constituire a unui grup infracțional organizat.

UPDATE:
România Tv a postat și prima imagine cu Sebastian Ghiță după caputrare.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii