Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romania se va alege cu alti 12.000 de infractori

ro

17 May, 2010 21:44 878 Marime text

Şi asta pentru că statele europene nu mai vor români nici în închisori.Pe fondul înmulţirii numărului de infracţiuni şi condamnări, statul s-ar putea vedea neputincios în administrarea lor. Şi asta pentru că, pe lângă reducerea numărului de bugetari, deci şi a personalului din penitenciare, cheltuielile de întreţinere lunară a unui puşcăriaş sunt echivalente cu salariul minim pe economie.Anul trecut, statul aloca aproximativ 20 de lei pe zi pentru hrana şi întreţinerea unei persoane închise. La acest cost se adaugă cel generat cu plata personalului.

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), chestorul Ioan Băla, a declarat azi că se aşteaptă ca, începând din 2012, în închisorile din ţara noastră să ajungă aproximativ 12.000 de români care au fost arestaţi în străinătate.Şi asta pentru că există o recomandare europeană care prevede ca, din 2012, cei care au săvârşit infracţiuni în alte ţări decât cea de baştină, după condamnare, să fie returnaţi statului de origine.

Rămâne de văzut unde vor fi trimişi aceştia, pentru că, potrivit chestorului, penitenciarele din Moldova, Bucureşti şi judeţele învecinate nu îi vor putea primi fiindcă sunt pline.

Sursa: cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii