Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România salută acordul SUA - Federaţia Rusă privind încetarea focului în Siria

ro

10 Sep, 2016 17:37 1188 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută acordul intervenit recent între SUA și Federația Rusă, în calitate de co-președinti ai Grupului Internațional de Sprijin pentru Siria, în privinţa încetării ostilităților militare în Siria.

„România consideră că măsura de încetare a focului în Siria creează climatul adecvat pentru derularea negocierilor privind identificarea unei soluții politice a crizei din această țară și va facilita acordarea de asistență umanitară populaţiei din zonele afectate de conflict”, transmite MAE într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.

De asemenea, MAE reiterează importanța angrenării tuturor părților implicate în eforturile comune destinate implementării efective a acordului. „Ca susținător activ al eforturilor comunității internaționale privind criza din Siria, România s-a pronunțat constant pentru o soluție politică și incluzivă, care să permită accesul tuturor grupurilor și forțelor moderate siriene la negocieri și la guvernarea țării în perioada de tranziție”, conform comunicatului. 

În acest context, România consideră că acordul ruso-american de încetare a focului constituie un pas important către reconcilierea, instaurarea păcii și asigurarea stabilității în Siria și consolidează premisele menținerii suveranității, independenței și integrității statului sirian.   

Conform MAE, ţara noastră va continua să sprijine eforturile umanitare pentru ajutorarea refugiaților sirieni și a cetățenilor statelor vecine, care găzduiesc refugiați.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii