Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romania s-a clasat pe ultimul loc la Eurovision Junior

ro

22 Nov, 2009 14:31 1994 Marime text

Concursul Eurovision Junior 2009, care s-a desfăşurat sâmbătă seara la Kiev, a fost câştigat de Ralf din Olanda, cu piesa 'Click Clack', în timp ce reprezentanta României, Ioana Anuţa, s-a clasat pe ultimul loc al competiţiei, cu melodia 'Ai puterea în mâna ta'.
Ralf Mackenbach are 14 ani şi este elev la Academia de Dans 'Lucia Marthas' din Amsterdam, fiind expert în diverse stiluri de dans: urban, pop, break şi step.

Cântecul cu care a câştigat ediţia din acest an a concursului Eurovision Junior face referire la pasiunea sa pentru step. România a fost reprezentată la Eurovision Junior 2009 de piesa 'Ai puterea în mâna ta', compusă şi interpretată de Ioana Anuţa, care are 15 ani şi este din Slatina.

Reprezentanta României, Ioana Anuţa, împreună cu colegele sale de scenă au obţinut voturi doar de la Suedia (1 punct), Olanda (1 punct), Malta (2 puncte) şi Macedonia (3 puncte). Acestora li se adaugă cele 12 oferite de organizatori încă din start tuturor concurenţilor, astfel că România s-a clasat pe locul 13 - ultimul loc - cu un total de 19 puncte.

România a intrat în concurs pe poziţia 4, după Suedia, Rusia şi Armenia, fiind urmată de Serbia, Georgia, Olanda, Cipru, Malta, Ucraina, Belgia, Belarus şi Macedonia. Spectacolul, cu o durată de 120 de minute, a fost prezentat de artista ucraineană Ani Lorak şi de Timur Miroshnichenko, un popular prezentator de televiziune din ţara gazdă.

Piesa câştigătoare a fost aleasă în baza voturilor primite de la telespectatori şi de la juriile de specialitate din fiecare ţară, ponderea fiind de 50% televoting şi 50% juriu. Ediţia de anul viitor a concursului Eurovision Junior va fi organizată în 20 noiembrie la Minsk, Belarus.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • minodora 02 Dec, 2009 08:53 hai sa fim seriosi, chiar nu stiti cum si-a luat premiile tot anul?? chiar nu stiti cum a fost trimisa la eurovision??daca nu stiti , vizionati evolutiile de la preselectia eurovision 2009, vizionati inregistrarile din festivaluri si veti intelege !!
  • Adrian 22 Nov, 2009 13:55 Sunt foarte dezamagit de rezultatul obtinut de Romania la Eurovision Junior. Ma uitam si nu-mi venea sa cred ca Romania este pe ultimul loc.