Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romania preda Rusiei mandatul presedintiei Organizatiei Cooperarii Economice la Marea Neagra

ro

08 Jun, 2011 08:07 1091 Marime text

La Bucuresti se desfasoara, miercuri, reuniunea Consiliului Ministrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Organizatiei Cooperarii Economice la Marea Neagra. Evenimentul este organizat sub egida presedintiei in exercitiu a acestui organism regional, detinuta de Romania in primul semestru al anului - informeaza Agerpres.

Aceasta intalnire va marca bilantul mandatului presedintiei Romaniei, lansarea oficiala a pregatirii Summitului aniversar de 20 de ani al OCEMN, precum si predarea presedintiei de catre tara noastra Federatiei Ruse, care urmeaza sa detina acest mandat pentru urmatoarele sase luni.


Tara noastra va fi reprezentata la reuniune de ministrul de Externe, Teodor Baconschi. Din partea Rusiei, va fi prezent Andrei Denisov, primul-adjunct al sefului diplomatiei de la Moscova.

Romania, stat fondator al OCEMN, a detinut presedintia organizatiei pentru a patra oara, in intervalul ianuarie-iunie 2011, mesajul sub care s-a derulat acest mandat fiind 'Building Sustainability, Enhancing Commitments' (Constructia sustenabilitatii, intarirea angajamentelor).

Principalul obiectiv al mandatului tarii noastre a fost consolidarea componentei economice a OCEMN, precum si organizarea proiectelor organizatiei in consonanta cu resursele financiare existente.

Sursa: http://www.hotnews.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii