Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România poate monitoriza în continuare ceea ce intra sub incidența Mecanismului de Cooperare și Verificare

ro

04 Apr, 2016 22:49 1469 Marime text
 
Ministrul Justiției, Raluca Prună, invitată în cadrul unei emisiuni a declarat în această seară că din punctul său de vedere Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) și-a atins limita.
 
Aceasta a subliniat ideea conform căreia România are capacitatea la nivel instituțional și legislativ de a monitoriza în continuare ceea ce intra sub incidența MCV-ului.
 
„MCV a contribuit în mod decisiv la reformarea sistemului judiciar și la consolidarea acestuia. În măsura în care au trecut 10 ani de când mecanismul acesta a fost instituit printr-o decizie a Comisiei, cred că ar fi oportun ca măcar un orizont de timp, (...), deci un orizont în care să știm că acest mecanism se va ridica, cred că un asemenea orizont este necesar. (...) Cred că orice fel de mecanism de tipul acesta își atinge la un moment dat limita și MCV-ul, din punctul meu de vedere, și-a atins limita și mai cu seamă și-a atins limita în condițiile în care societatea românească a arătat că este matură și poate internaliza anumite procese”, a declarat Raluca Prună învitată într-o emisine la postul de televiziune Realitatea TV.
 
România are la nivel instituțional și legislativ mecanismele prin care poate monitoriza ceea ce vizează acum MCV-ul, a mai menționat ministrul.
 
„Avem la nivel instituțional și legislativ în România mecanismele prin care ne putem asigura că ceea ce monitorizează MCV-ul va putea fi monitorizat în continuare nu de către Comisia Europeană și experții ei, ci de către societatea românească (...) Strategia națională anticorupție este un asemenea mecanism prin care, dacă știm să o aplicăm, vom avea măsuri și plase de siguranță care sunt absolut echivalente MCV”, a completat ministrul Justiției. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii