Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România plăteşte staţionarea trupelor NATO

ro

16 Mar, 2015 07:57 2494 Marime text
România deschide porţile pentru trupele NATO. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat modificările legii care stabileşte în ce condiţii militarii străini se pot antrena şi staţiona în România. Tehnica de luptă a statelor membre NATO poate fi amplasată în unităţi militare din ţara noastră, dacă există o ameninţare în zonă, iar statul român va plăti parte din cheltuielile militarilor NATO, relatează HotNews.

Legea privind intrarea, staţionarea şi desfăşurarea forţelor armate străine a fost modificată, unul dintre articole referinduse la staţionarea tehnicii militare pe teritoriul ţării. Potrivit legii, pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să existe o ameninţare la adresa ţării sau alianţei, în cazul de faţă vorbim despre situaţia tensionată dintre Ucraina şi Rusia.

Există şi câteva condiţii, şi anume: cantitatea de muniţie să fie monitorizată de Ministerul Apărării. Autorităţile române trebuie să fie informate periodic asupra stării armamentului străin.

Soldaţii români vor avea acces la armamentul armatelor străine în cazul unui conflict. În schimb România va suportă cheltuielile de pază a depozitelor. Unităţile militare care vor găzdui trupe străine vor putea pune gratuit la dispoziţie poligoanele de instruire, locurile de cazare sau masă sau chiar armament.


Sursa: HotNews
Sursa foto: deschide.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii