Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România lui Cristoiu De ce nu voi merge la Mascarada numită Referendum

ro

24 Jul, 2012 13:42 1458 Marime text

Ion Cristoiu

După cele trei zile dedicate suspendării Preşedintelui, o premieră în istoria democraţiilor moderne – suspendarea cît ai zice peşte - am scris în Evenimentul zilei şi am zis la B1 TV că Traian Băsescu trebuie să se întoarcă la Cotroceni doar legitimat de voinţa populară exprimată prin Referendum.


Orice altă revenire l-ar transforma într-un cadavru politic, expus batjocoririi de către golănaşii USL de la Putere.

Credeam, la vremea respectivă, că bumbăciţi de Comisia Europeană şi de cancelariile marilor puteri occidentale pentru puciul lor de şmecheraşi – Crin Antonescu şi Victor Ponta – se vor trezi brusc la realitate şi, dîndu-şi seama că e în joc soarta europeană a României, vor renunţa la continuarea Loviturii de stat şi vor asigura un Referendum corect, transparent, desfăşurat după toate normele democratice.

 

Am întîlnit din 1990 pînă acum multe confruntări între politicienii români. Excepţie făcînd cele 5 Mineriade ticluite de Ion Iliescu, în toate aceste confruntări s-a mers doar pînă la hotarele dincolo de care se puneau în discuţie destinul european al ţării. Crin Antonescu, Victor Ponta şi ceilalţi pucişti sunt şi ei politicieni români. Eram convins că avertismentele dure primite de la Comisia Europeană, de la Casa Albă, de la Cancelarul Germaniei şi de la Londra îi vor face să renunţe la îndeplinirea celuilalt punct din Planul Loviturii de stat: 
Fraudarea Referendumului.

 

Evenimentele care au urmat Suspendării m-au convins că mă înşelasem.
În dispreţul Legii, al Democraţiei şi al bunului-simţ, sfidînd cancelariile Occidentale, cele două paiaţe ale puciştilor – Crin Antonescu şi Victor Ponta – au făcut şi fac pregătiri pentru fraudarea Referendumului.


Astfel,
În loc să revoce Ordonanţa de Urgenţă 41 din 5 iulie 2012 prin care se aduc modificări substanţiale în desfăşurarea Referendumului, Guvernul USL a trecut-o prin Parlament transformînd-o în Lege. Lege în care articolul 34 al Legii Referendumului a fost astfel modificat încît programul scrutinului să se întindă pînă la 11 noaptea. Dar nu numai atît. Aşa cum arătam în numărul anterior al ziarului, Victor Ponta n-a revocat dinadins OUG nr. 41, pentru ca Parlamentul să-şi dea la cele 5 modificări ale Legii Referendumului menite a înlesni fraudarea: desfiinţarea listelor suplimentare, astfel încît să se paotă practica votul multiplu, desfiinţarea circumscripţiilor electorale din localităţi etc.

Că puciştii nu s-au astîmpărat după somaţiile adresate de Occident, ne-o arată şi alte fapte petrecute între timp:

1) Încălcînd grav Constituţia, preşedintele interimar Crin Antonescu participă la mitinguri de partid în provincie, folosind pentru asta logistica prezidenţială.

2) Aplicînd o schemă din zilele Suspendării, Crin Antonescu a încercat să-l schimbe pe şeful STS cu o marionetă de a sa.

3) Judeţele aflate sub puterea baronilor penali USL scot în evidenţă o înspăimîntătoare risipă de bani în panouri şi bannere anti-Băsescu.

4) Un primar PNL – informator al Securităţii – îşi permite să arunce în Dunăre flacăra Democraţiei, un instrument de campanie aparţinînd lui Traian Băsescu. Păi dacă acum, în campanie, un primar USL îşi îngăduie această încălcare a Legii, la ce ne putem aştepta în ziua Referendumului de la baronii USL care stăpînesc toate judeţele ţării şi de la primarii USL care sunt şefi în mai toate localităţile ţării?!

Punct ultim şi crucial al Loviturii de stat, Fraudarea Referendumului e inevitabilă.

Cine-şi poate imagina că după ce au încălcat legi şi Constituţie pentru parvenirea lui Crin Antonescu la Cotroceni, ca preşedinte interimar, puciştii vor lăsa să le scape din mînă Referendumul?!



În aceste condiţii, aşa-zisa confruntare a preşedintelui suspendat cu electoratul român e pur şi simplu o mascaradă.

Prin suspendare, l-am trimis pe Traian Băsescu la judecata poporului, susţin pe la toate răscrucile autorii şi complicii Loviturii de stat.

În istoria României, ştiu cel puţin trei momente în care Judecata magistraţilor a fost, în realitate, o mascaradă, astfel concepută încît să acopere juridic o sentinţă dată deja:
Procesul lui Corneliu Zelea Codreanu din 23-26 mai 1938, Procesul Mareşalului Antonescu din 6-17 mai 1946 şi Procesul lui Nicolae Ceauşescu din 25 decembrie 1989.

A fost vorba, aşa cum am zis în cărţile mele, de parodii de procese.
Pe 29 iulie 2012, prin organizarea unui Referendum fraudat, liderii USL să acopere democratic realizarea ultimului punct al Loviturii de stat:
Demiterea lui Traian Băsescu.

Nu ştiu şi nici nu mă interesează dacă Traian Băsescu va da sau nu consemn susţinătorilor săi să nu meargă la Mascarada Referendumului.

Nu ştiu şi nici nu mă interesează dacă şi alţii se gîndesc să nu meargă la un Referendum conceput ca legitimare aparent democratică a unei Lovituri de stat.
Eu însă nu voi merge la Referendum.

Nu vreau să fiu folosit – ca parte a pulimii, cum îi zice Poporului autointitulatul om de Stînga, Sorin Oprescu, de penalii din România pentru o legitimare a unei execuţii politice.

Nu vreau să fac parte din Completul de Judecată de la Tîrgovişte!

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-ce-nu-voi-merge-la-mascarada-numita-referendum-993270.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii