Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”România își propune să aibă la justiție o persoană care nu are nimic de-a face cu Dreptul”

ro

16 Nov, 2015 22:11 1235 Marime text
Traian Băsescu stă cu ochii pe noile propuneri de miniștri ce vor să acceadă în Cabinetul Cioloș. Când a văzut lista și numele pregătite de premierul desemnat, Băsescu a declarat că s-a ajuns în cel mai adânc ridicol. El a criticat fiecare propunere a lui Cioloș plus programul de guvernare. Cel mai rău a dat de pământ cu ministrul de la Justiție.
 
”Am aflat cu surprindere la faptul că un inginer electronist e ministrul Justiției și un absolvent de Drept e ministrul Energiei. Am ajuns la cel mai adânc ridicol. Pentru prima dată în istoria postdecembristă când România își propune să aibă la justiție o persoană care nu are nimic de-a face cu Dreptul. Una este activitatea la un ONG, dar care e respectul judecătorilor, procurorilor, grefierilor, avocaților? Care este credibilitatea unui ministru la Justiție care e inginer electronist?
 
Îmi pare rău pentru Guseth. M-a apărat de multe ori când eram președinte, dar acum privesc la un guvern de tehnocrați. Până acum nimeni nu a pus la Ministerul Justiției pe cineva care nu a terminat Dreptul. Am văzut că a fost făcută praf o tânără speranță a sănătății care nu avea rezidențiatul pentru că era în chiloței și-și arăta pătrățelele de pe burtică. Și pe Guseth o găsiți în aceeași ipostază la Vama Veche. Poate nu arătându-și mușchii că nu-i avea”, a declarat Băsescu.
 
Nici programul de guvernare al lui Cioloș nu a scăpat de criticile fostului președinte. El a luat aproape fiecare capitol și l-a desființat, arătându-și dezamăgirea.
 
”Au scris însă o gogomănie mai mare decât ei, să facă alegeri prezidențiale, locale la prelungirea mandatului la cinci ani, ceva mai ridicol nu am văzut. Dacă cineva vrea să suprapună alegeri pe actuala constituție, trebuie să știe că există o lege care interzice suprapunerea alegerilor. Asemenea hotărâri ale tehnocraților mă fac să cred guvernul își strigă tehnocrații, dar este super controlat de cei care îi vor da votul mâine în Parlament”, a spus Băsescu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii