Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, depăşită la capitolul "turism"

ro

10 May, 2015 11:19 953 Marime text
 
Turismul a devenit, în multe ţări, un puternic factor de dezvoltare, cu o pondere mare în PIB. Nu este şi cazul Romaniei. Cu o pondere de până în 2% în PIB, suntem depăşiţi de majoritatea ţărilor europene, inclusiv de cele care au un potenţial turistic mult mai mic, sciu jurnaliştii de la capital.ro.
 
România s-a complăcut, ani de zile, în domeniul turismului, într-o stare de neputinţă şi pasivitate, fiind marcată de celebra sintagmă românească „merge şi aşa“. Am rămas codaşi şi la acest capitol din cauza mentalităţii învechite şi a unui management  contraperformant. Turismul românesc este încă afectat de gândirea ospătarului din perioada dinainte de 1989, care trebuia să-şi cumpere „Dacia“ după un sezon de muncă pe litoral.
 
Preocuparea pentru câştigurile pe termen scurt a generat o politică de preţuri care a dus la deplasarea turiştilor către alte destinaţii mai convenabile. Deşi preţurile au fost de multe ori prea piperate, serviciile au lăsat de dorit. A devenit virală pe internet celebra glumă cu Bill Gates care şi-a cumpărat un sejur într-o staţiune montană românească şi a intrat în insolvenţă. În momentul de faţă, în multe unităţi turistice se practică preţuri ca „afară“, dar pentru servicii „second hand“.
 
Pentru promovarea turismului peste hotare, un rol important trebuiau să-l aibă secţiile economice ale ambasadelor, însă în aceste structuri lucrează multe persoane neprofesioniste, numite pe criterii politice, mai arată sursa citată.
 
Sursa: capital.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii